Splošni pogoji

Naziv podjetja: Lendero d.o.o.

Odgovorna oseba: Sabina Hribernik

Sedež podjetja: Dalmatinova ulica 10, 1000 Ljubljana

Identifikacijska številka za DDV: SI92079954

Transakcijski račun: IBAN SI56 0205 3025 6150 706 (NLB d.d.)

Matična št.: 2252651000

Vpis v register: Okrožno sodišče Ljubljana

Podjetje JE zavezanec za DDV.
Podjetje ni član Gospodarske zbornice Slovenije.

Dobavni rok, dostava in stroški pošiljanja

Ob vsaki uspešni oddaji naročila naročnik prejme na elektronski naslov potrditev prejema naročila pri prodajalcu, ki ga avtomatsko izvrši spletna stran. Za izdelke na zalogi je dobava blaga 5-10 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 15 dni. O morebitnem daljšem dobavnem roku, ali o možnosti dobave nadomestnega artikla, vas bomo obvestili po elektronski pošti na e-naslov, ki ga boste navedli ob naročilu. V takem primeru bo sprememba vsebine naročila postala veljavna šele z vašo potrditvijo na e-naslov: info@angelik.eu

Dostavo izdelkov za www.angelik.eu opravlja GLS d.o.o. – največkrat v dopoldanskem času. Priporočamo, da vnesete naslov dostave na katerem se takrat nahajate. Pred dostavo, vas bo dostavljalec poklical, zato ne pozabite vnesti telefonske številke, na kateri ste dosegljivi. Cena pošiljanja je enotna za vse artikle in načine plačila.  Cena dostave (stroški pakiranja + morebitni stroški plačila po povzetju + dostava) je 4,50 EUR + DDV za pošiljko, ne glede na njeno težo ali vrednost. Blago bomo dostavili na poštni naslov, ki ga boste navedli v naročilnici. V kolikor je naslov prejemnika drugačen, ga morate navesti v opombah naročila. Odkupnino lahko plačate z gotovino ali s kartico.

Dostava se vrši le na naslove v državi Slovenija!

Dostavljavec vam ob prvem neuspešnem poskusu dostave pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na obvestilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe (01 500 11 90). Če bi se želeli z dostavno službo dogovoriti za prevzem pošiljke, jih pokičite na telefonsko številko 01 500 11 90 ali pa jim pišite na e-mail info@gls-slovenia.com in se dogovorite za čas dostave paketa. Lahko pa se tudi dogovorite, da vam vaš paket dostavi v najbližjo paketno trgovino (Parcel Shop), kjer ga lahko prevzamete sami ob predložitvi številke paketa in osebnega dokumenta. Pri plačilu kupnine – odkupnine GLS ne zaračunava nobene provizije oz. nobenih dodatnih stroškov! V kolikor ne boste stopili v stik z dostavljavcem, vam bo ta pošiljko poskušal ponovno dostaviti peti delovni dan (po prvem poskusu dostave). V primeru, da ponovna dostava ne bo uspešna, se paket vrne pošiljatelju.

Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotavljamo, da naročeno blago izročimo pravemu naročniku.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh od prevzema blaga podjetju Lendero d.o.o. sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom pogodbe, je strošek neposrednega vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh po sporočilu o odstopu.

Odstop od pogodbe potrošnik izvrši tako, da odpošlje blago v roku 14 dni od prejema na naslov Lendero d.o.o., Dalmatinova ulica 10, 1000 Ljubljana ali v istem roku pošlje dopis na kontaktni email info@angelik.eu, blago pa vrne v 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejemu, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, kompletni, nepoškodovani in v originalni embalaži, drugače se kupnina NE VRNE. Priložena mora biti kopija računa in številka TRR. Ponudnik Lendero d.o.o., Dalmatinova ulica, 1000 Ljubljana vrne celotno kupnino (brez stroškov dostave) najkasneje v roku 30-ih dni od prevzema vrnjenega blaga. Kupec mora biti lastnik TRR, saj lahko podjetje Lendero d.o.o. kupcu vrne kupnino le na TRR.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v elektronski trgovini www.angelik.eu in se lahko razlikujejo od cen drugih trgovin, ki ponujajo izdelke Angelik. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega izgleda blaga.

Plačila

V spletni trgovini je možno plačilo po povzetju, plačilo po predračunu z nakazilom na TRR: SI56 0205 3025 6150 706 (NLB d.d.) podjetja Lendero d.o.o, Dalmatinova ulica 10, 1000 Ljubljana.

Pri plačilu po povzetju je naročeno blago potrebno plačati z gotovino ob dostavi blaga, ki ga opravlja podejetje Pošta Slovenije d.o.o., na naslov, ki ga kupec navede na naročilnici. V paketu kupec prejme poleg naročenega blaga tudi račun za dobavljeno blago.

Naročilo obvezuje kupca, da blago brezpogojno plača in prevzame, ter šele zatem uveljavlja pravico do vračila blaga.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.angelik.eu in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Varovanje podatkov in zasebnost

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletni trgovini www.angelik.eu je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev www.angelik.eu. Njegov upravitelj ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki.

Arhiviranje pogodbe

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem in kopije računov se arhivirajo na naslovu prodajne enote Lendero d.o.o., Dalmatinova ulica 10, 1000 Ljubljana. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: info@angelik.eu

Pogodba vsebuje vse člene navedene v skupini [Splošni pogoji] s katerimi se mora kupec strinjati ob morebitnem naročilu blaga.

Podjetje Lendero d.o.o., Dalmatinova ulica 10, 1000 Ljubljana si pri vnašanju podatkov v spletno trgovino www.angelik.eu pridržuje pravico možnosti napačnega vnosa cene ali opisa tako, da za napake neodgovarjamo.

Reklamacije

Če je blago, ki ste ga prejeli neuporabno ali poškodovano, nam ga lahko v petnajstih dneh vrnete. Če je mogoče ga bomo zamenjali v nasprotnem primeru pa vrnili denar. Pošiljki mora kupec priložiti kopijo računa, natančen opis poškodbe oz. napake na artiklu. Če ugotovimo, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica vašega nepravilnega ravnanja, vam reklamacije ne bomo priznali.